תזמורת פירקת אלנור,<br>מי אנחנו? תזמורת פירקת אלנור,<br>מי אנחנו?

תזמורת פירקת אלנור,
מי אנחנו?

פירקת אלנור فرقة النور (תזמורת האור / האש), היא תזמורת למוסיקה קלאסית ערבית ומזרחית, בה פועלים יחד מוסיקאים יהודים וערבים מכל קצוות הקשת החברתית והגיאוגרפית בישראל. נכון להיום התזמורת מונה כ-25 נגנים ונגניות.
פירקת אלנור היא פרי מפגש בין שלושה אנשים – אריאל כהן, חנה פתיה וד"ר יהודה קמרי שייסדו יחד את התזמורת, מתוך אהבה ותשוקה למוסיקה הקלאסית הערבית ומתוך אמונה במוסיקה כשפה על זמנית המסוגלת לחבר בין עמים, אמונות ודתות.
ייחודה של התזמורת הוא הן בפסיפס האנושי שבה, הן ברפרטואר המגוון שלה – מוסיקה ממצרים, עירק, סוריה, לבנון, מרוקו וישראל, לצד פיוטים ומוסיקה ישראלית. ככזאת, היא התזמורת היחידה בישראל המבצעת מוסיקה מכל רחבי המזרח התיכון התרבותי, הן בערבית הן בעברית.

הסיפור שלנו

פירקת אלנור שמה לה למטרה להביא אל קדמת הבמה והתרבות בישראל את המוסיקה הקלאסית הערבית והמזרחית, כמוסיקה לגיטימית ומכובדת, ולתת מענה למאות אלפי אנשים אשר שורשיהם נעוצים בתרבות וביצירה המזרחית המפוארת והמבקשים ליהנות מהמוסיקה האהובה עליהם מעל בימות קונצרטים ברחבי הארץ.

פירקת אלנור ממשיכה את פועלה של תזמורת 'קול ישראל בערבית' האגדית בניצוחו של זוזו מוסה, שפעלה בארץ במשך עשרות שנים עד לסגירתה בשנות ה-90. מאז פירוק התזמורת המיתולוגית, שהורכבה בעיקר ממוסיקאים יהודים שעלו ארצה ממדינות ערב השונות, לא קם מוסד ראוי המעניק ביטוי למסורת המוסיקלית המזרחית הקלאסית, ובכללה מסורות השירה והפיוט השונות. חלק מנגני פירקת אלנור הם תלמידים ישירים של גדולי האמנים של אותה תזמורת כמו אברהם סלמן, סלים אלנור, אליאס זבידה ואלברט אליאס.

לצד המוסיקאים הותיקים, הצטרפו מוסיקאים צעירים שמחפשים מקום מזמין ללמוד ולהתקדם, ומוסיקאים מערביים קלאסיים שהתאהבו במוסיקה המזרחית. הנגנים מגיעים מכל קצוות הארץ – צפת ונתיבות, ירושלים ותל אביב, בני ברק ופתח תקווה, נצרת והגליל. יחד הם מהווים מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית – יהודים וערבים, חרדים וחילונים, מוסלמים ונוצרים. המוסיקה היא גשר שמחבר בין כולם.
הם הופכים למשפחה אחת גדולה והתזמורת יוצאת לדרך בסוף שנת 2014.

האנשים מאחורי תזמורת פירקת אלנור

פירקת אלנור היא פרי מפגש בין שלושה אנשים – אריאל כהן, חנה פתיה וד"ר יהודה קמרי. הם מגלים כי לשלושתם חזון משותף וכי כל אחד מהם נושא עמו חלום ותשוקה לקדם את המוסיקה הקלאסית הערבית והמזרחית בישראל, מתוך אהבה למסורת המוסיקלית העתיקה ואמונה במוסיקה כשפה על זמנית המסוגלת לחבר בין עמים, אמונות ודתות.

חנה פתיה
חנה פתיה

מנכ"לית ומנהלת אמנותית, מייסדת התזמורת

אריאל כהן
אריאל כהן

מנצח ומנהל מוסיקלי, מייסד התזמורת

פרופ׳ יהודה קמרי
פרופ׳ יהודה קמרי

ממייסדי התזמורת

חגית מולגן
חגית מולגן

יו"ר

רונן פלד חדד
רונן פלד חדד

במאי, פרויקטים מיוחדים

המטרות שלנו
  • להביא אל קדמת הבמה והתרבות הישראלית את המוסיקה הקלאסית הערבית והמזרחית, כמוסיקה לגיטימית ומכובדת, ולתת מענה למאות אלפי אנשים אשר שורשיהם נעוצים בתרבות וביצירה המזרחית המפוארת והמבקשים ליהנות מהמוסיקה האהובה עליהם מעל בימות קונצרטים ברחבי הארץ.
  • להציג בפני מאזיניה בארץ ובעולם בשורה אמנותית מוסיקלית חדשה-עתיקה, ממיטב היצירות והשפע התרבותי של המרחב המזרח תיכוני.
  • להחדיר את המוסיקה הקלאסית המזרחית אל לבבות המיינסטרים התרבותי הישראלי ולהפוך אותה ממוסיקת נישה לסגנון נשמע, מקובל ואיכותי.
  • לחבר בין המגזרים השונים בארץ ובעולם, מתוך אמונה במוסיקה כשפה על זמנית ונצחית, המגשרת בין כולם.
  • להצית את האהבה למוסיקה הקלאסית המזרחית, להנגיש ולהפיץ אותה בארץ ובעולם. לחבר בין העושר המוסיקלי המפואר לבין קהל השומעים.
  • לשמש כמוסד בעל סטנדרטים מצוינים, אשר יפעל לשימור, מחקר, פיתוח והנגשת התרבות המוסיקלית המזרחית הקלאסית בישראל.
המטרות שלנו המטרות שלנו